Wjątkowe Burgery W restauracji Semola znajdziesz wiele smacznych dań z kuchni włoskiej. Naszą wyjątkową specjalnością są burgery, które tworzymy z niezwykłą starannością i z użyciem tylko najwyższej jakości, świeżych i naturalnych składników. W komponowanych przez nas burgerach dbamy o każdy, nawet najmniejszy szczegół. Poczynając od wypiekania własnych bułek, po staranne doprawianie i formowanie mięsa, dobór chrupiących warzyw, aż do przygotowania autorskich sosów. Wszystko to składa się na wyśmienite danie, które gwarantuje niezapomniane doznania smakowe!
Zaczynamy od wypieku bułek
Bułki do naszych burgerów pieczemy na miejscu, według specjalnej receptury, która zapewnia ich puszystość i delikatność. Do ciasta używamy mąki, drożdży, masła i mleka, co nadaje bułkom ten wyjątkowy smak. Ciasto jest dokładnie wyrabiane, a następnie formowane i pieczone do momentu uzyskania idealnej, złocistej skórki.
Przygotowujemy soczysty środek burgera z mięsa najwyższej jakości
Czas na pyszny środek! Do naszych burgerów używamy tylko wołowiny z renomowanych i lokalnych hodowli. Mięso jest zawsze świeże i pozbawione sztucznych dodatków. Otrzymaną wołowinę mielimy w restauracji, co gwarantuje jej soczystość i pełnię smaku. Kotlety odpowiednio doprawiamy, a później formujemy ręcznie, aby zachować ich odpowiednią strukturę i wilgotność. Następnie smażymy je na grillu lub patelni do otrzymania idealnego stopnia wysmażenia. Dokładnie pilnujemy, aby z zewnątrz były chrupiące, a w środku delikatnie różowe.
Dobieramy świeże warzywa
Pamiętamy nie tylko o mięsie i bułce dobrej jakości. Dbamy również o to, aby warzywa do burgerów były codziennie świeże. Na bieżąco je selekcjonujemy i kroimy, aby zapewnić ich świeżość i intensywny smak. W skład naszych burgerów wchodzą, między innymi: chrupiąca sałata, soczyste pomidory, czerwona cebula i ogórek kiszony. Zapewniają one idealną równowagę smaków.
Dodajemy autorskie sosy i dodatki
Przystępujemy do polewania! Aby dopełnić finalny smak burgerów, dodajemy do nich nasze autorskie sosy. Przygotowujemy je na miejscu, używając wyłącznie naturalnych składników. Klasyczny majonez, ketchup, musztarda oraz inne kompozycje sosów dodają burgerom charakteru i odpowiedniej wilgotności. Na życzenie klientów możemy również uzupełnić burgera o dodatki, takie jak: mimolette, bekon czy karmelizowaną cebulę.
Perfekcyjnie łączymy smaki w jedną całość
Przyszedł czas na wielki finał! Starannie łączymy ze sobą wszystkie, wcześniej przygotowane elementy. Przekrojoną bułkę lekko opiekamy, aby nabrała chrupkości. Następnie układamy na dolnej części bułki warstwowo: świeże warzywa, soczystego kotleta, ser oraz wybrane sosy. Górna część bułki jest delikatnie dociskana, aby wszystkie składniki idealnie się ze sobą połączyły, a powstała kompozycja się nie rozpadła. W ten oto sposób, kończymy przygotowania, a doskonale przyrządzony burger trafia w ręce klienta